joi, 12 martie 2009

Multi... multi km...


Presupunem un drum lung, lung.... de multi multi km.... care trebuie parcurs. Si exista variantele:

a) masina (sa zicem cu 100km/h)

b) tren (sa zicem cu 50 km/h)

c) avion (sa zicem ca se ajunge... imediat)

d) caleasca (incet.... oricum ai lua-o)

si........

e) pedestru (iara incet... incetuc)

Mnah.... ce varianta alegi?

Daca vrei sa ajungi repede-repede -> avionul (insa nici nu iti dai seama bine si esti la destinatie, nu apuci sa realizezi ca intr-adevar vei ajunge la destinatie si... esti aterizat repede acolo)

Daca vrei sa ajungi, in timp util -> masina (mai vezi si peisaje pe drum... poate ti-e si rau, daca esti genul caruia i se face rau pe masina... cine stie)

Daca vrei sa ... ajungi... apoi iei -> trenul (e bun daca ai si o legitimatie pt reducere... si acolo in general poti povesti ft bine cu ceilalti calatori, ori cv jocuri de carti... insa nu prea se admira si peisajele, decat daca efectiv sare ceva in ochi)

Daca vrei sa - savurezi - drumul ... apoi -> caleasca (aia romantica-romantica) e o varianta.... si preferabil ca romantismul sa fie in 2, totusi ;;)

Apoi a mai ramas -> plimbarica pe jos.... cu care ajungi odata si odata... (poti face pauze oricand, mai poti schimba ruta, mai poti alerga.....)

In fine... cum e mai bine? acuma facand alegoria... destinatia fiind dorinta ta ........

- daca o obtii prea imediat... isi pierde din farmec, din emotia asteptarii ...

- daca o obtii in timp util... ok... numai sa nu suferi pe parcurs, incercand sa grabesti lucrurile

- daca tot mergi si numa-numa nu ajungi.... iarasi nu e bine... ca obosesti pe drum... iar daca totusi ajungi la destinatie... apoi acolo iti ia mult timp sa gafai

Niciun comentariu: